deel dit:

Bonnefantenmuseum

Avenue Ceramique 250 
6221 KX Maastricht 


Bonnefantenmuseum_locaties.jpgHet Bonnefantenmuseum ligt in het architecturaal interessante stadsdeel Céramique. Het gebouw van de Italiaanse architect Aldo Rossi schittert aan de skyline van Maastricht. Markant daaraan is de met zink beklede koepeltoren van het museum, de befaamde cupola. Imponerend is de beroemde Treppenstraße (trapstraat) die naar de tentoonstellingsruimten leidt. Rossi beschouwde het museum als een kijkfabriek.

Het Bonnefantenmuseum is een E-vormig gebouw van vier bouwlagen en een losstaande, gezichtsbepalende toren aan de Maas. De hoofdentree is aan de Avenue Céramique; langs de rivier is de tweede ingang bij het Café Ipanema. Op de begane grond zijn de meeste publieksruimten: entreehal, museumwinkel, auditorium, café en torenzaal.
De museumzalen zijn hoger gelegen: collectieopstelling op de eerste, en tijdelijke tentoonstellingen op de tweede en derde verdiepingen. Bovenin de middenvleugel is een 'prentenkabinet'. In totaal is er ruim 4.000 m² expositieoppervlakte.

www.bonnefanten.nl

Bonnefantenmuseum