Orlando Festival 2017 (10-20 augustus) 


Algemene informatie

Dit internationale kamermuziekfestival, het oudste en grootste van Nederland, is voor liefhebbers van alle leeftijden, van amateur tot professional. Het hart van het festival ligt in de voormalige abdij Rolduc in Kerkrade, waar lessen, masterclasses, workshops, lezingen en concerten plaatsvinden. Het Orlando Festival is uniek en aantrekkelijk voor velen. Dat komt door de speciale formule van het festival, het hoge niveau van de internationale ensembles en musici, de prachtige festivallocatie en de verrassende programmering. Bovendien is het festival is toegankelijk voor (amateur)musici en bezoekers van alle leeftijden. Orlando brengt professionals, amateurs, volwassenen en jongeren samen, die allemaal een passie voor muziek delen.

 

Programma 2017

Tijdens de 36ste editie van het Orlando Festival (10-20 augustus) zullen 11 avondconcerten, 10 namiddagconcerten en meer dan 25 regioconcerten gegeven worden op talloze podia in Limburg. Werken van Bach, Haydn, Mozart, Beethoven, Schubert, Tsjaikovski, Brahms, Bartók en Messiaen tot en met Louis Andriessen zullen ten gehore worden gebracht. Deze Orlando concerten worden verzorgd door 26 topmusici uit Nederland, België, Duitsland, Canada, de Verenigde Staten, Engeland en Rusland. Gevierde ensembles zoals het Osiris Trio en het Rusquartet zullen veelvuldig concerteren en masterclasses geven. Naast deze professionele musici zal ook nieuw en jong talent hun opwachting maken, met optredens van Masterclass leerlingen en concoursfinalisten.


De programmering wordt gekenmerkt door een zeer grote variatie in het aanbod van interessante kamermuziek: van repertoire uit de barok, de klassieke periode, de romantiek tot en met de twintigste eeuw en de 21ste eeuw. De bezettingen op de Orlando concerten lopen van solowerken via liederen, pianotrio’s en strijkkwartetten, tot bijzondere combinaties zoals duo’s voor harmonium en klarinet en kamermuziek met kerkorgel. Uiteindelijke komt de maximale formatie aan bod van de Gruppo Montebello, die met 14 musici werken van Mahler (Lieder eines fahrenden Gesellen), Debussy (Prélude à l’après-midi d’un faune) en Bruckner (de monumentale Zevende Symfonie) ten gehore zal brengen. Voor het eerst sinds 13 jaar klinkt deze prachtige en intieme versie van Bruckner’s Zevende Symfonie weer in Nederlandse zalen, dankzij het Orlando Festival!

De kaartverkoop is gestart. Kaarten kunnen online gekocht worden via de website van het Orlando Festival.
Het (gratis) programmaboek kan gedownload worden via deze link