deel dit:

Dönci Bánki

Lichtkoepels

Dönci Bánki verraste in 2016 met Schaduwliefde in een Maastrichts bordeel en met GeluidsMUUR op de voormalige A2 stadstraverse in 2017. Voor Lichtkoepels gaat hij op zoek naar persoonlijke verhalen van die mensen die hem willen vertellen wat vergelden, vergeven en verzoenen voor hén betekent. Hij verdiept zich in het onrecht dat mensen wordt aangedaan; in mensen wier kind is afgenomen; in gevangenen. Van elk begrip belicht hij twee kanten: een slachtoffer van vergelding en iemand die vergeldt; een dader die vergeeft en wie wordt vergeven; en twee kanten van een verhaal over verzoening.

Zondag 23 september - 13.00 en 15.00 - €15,- 
Locatie: Souterrain LAB Gebouw (Radiumterrein, Lage Frontweg)


 

Caravan

Ode to Tomorrow

Het achter zich laten van conflicten uit het verleden is een taak die bij uitstek weggelegd is voor de jonge generatie. Een generatie die minder bezig is met vergelden en meer met ontmoeting in het hier en nu, en een open blik naar de dag van morgen. Caravan is een muzikale verzoening, van Oost tot West en van klassiek tot jazz en volksmuziek. Samen met ud-virtuoos Jawa Manla, vioolfenomeen Emmy Storms en percussietovenaar Jeroen Batterink kiest pianist/componist Julian Schneemann een volgende etappe in de reis naar de verbinding van verschillende culturen. Daar laten deze jonge kunstenaars zich bij vergezellen door de Syrische zanger Wasim, de Indiase Madhu en Shishani uit Namibië.  

Zondag 23 september - 13.00 - €15,-Miranda Driessen

Ode to Tomorrow Koerikoeloem

Miranda Driessen componeert een nieuw muziektheaterwerk Koerikoeloem voor zangers, blokfluiten en de sho -een oud Japans rietinstrument-, gebaseerd op het gelijknamige gedicht van Tjitske Jansen. Die verbeeldt in 160 verzen een jeugd van eenzaamheid en verwaarlozing. Ze beschrijft de ronduit pijnlijke ervaringen en inzichten met distantie en ook humor, wat leidt naar een steeds mildere blik en uiteindelijk vergeving.

De tuin van Buitenplaats Kasteel Wijlre met zijn unieke beeldencollectie vormt het gedroomde decor. De begeleide voettocht daarheen van ca. 18 km voert door het prachtige Heuvelland.

Zondag 23 september - 13.00 (première) - €20,-
Locatie: Buitenplaats Kasteel Wijlre (gratis busvervoer en bezoek Hedgehouse)