deel dit:

Genesis

Ensemble ’88 i.s.m. Centre Henri Pousseur Liège
© LUC TUYMANS

Henryk Górecki Genesis I: Elementi
Wim Henderickx The Four Elements (Air - Fire - Water - Earth)
Vykintas Baltakas Music of falling sounds · nederlandse première

Ensemble 88: Els Crommen sopraan  
Anne Davids fluit 
Leo van Tol klarinet 
Maxime Stasyk viool
Paul Pankert viool  
Dominica Eyckmans altviool  
Eva van Ooij cello 
Centre Henri Pousseur elektronica

Hoewel Górecki een religieuze componist is, is zijn trilogie Genesis (deel I voor strijktrio) geen verwijzing naar de bijbel, maar naar het ontstaan van de (ruige) klank. In The Four Elements neemt de Belgische componist Wim Henderickx een universele symboliek tot onderwerp. De vier natuurelementen worden verklankt door een sopraan, telkens een ander solo-instrument met een belangrijke rol voor live elektronica. Het muzikale materiaal is gebaseerd op soli uit de opera Void/Sunyata uit Henderickx’ Tantric Cycle. Vykintas Baltakas, afkomstig uit Litouwen, is docent compositie aan het Conservatorium Maastricht. Music of falling sounds, voor viool en elektronica, is een dialoog met Luc Tuymans’ muurschildering Angel op het ruwe beton van het Concert­gebouw in Brugge.

Een Euregionale samenwerking met Centre Henri Pousseur Liège.

Datum en tijd:

vrijdag 15 september 2017
22:00 - 23:00 u

€ 12,00
koop ticket(s)
info over bestellen
zet in mijn programma
PROGRAMMATOELICHTING Genesis