Exposities

Studenten Vormgeving, Visuele Communicatie aan Maastricht Institute of Arts, Zuyd Hogeschool
Beeldende kunst
vrijdag 24 september 2021
17:00 - 19:00 u
GRATIS
reserveren niet mogelijk
zaterdag 25 september 2021
12:00 - 14:00 u
GRATIS
reserveren niet mogelijk
zaterdag 25 september 2021
15:00 - 16:00 u
GRATIS
reserveren niet mogelijk
zondag 26 september 2021
10:00 - 12:00 u
GRATIS
reserveren niet mogelijk
zondag 26 september 2021
15:00 - 16:00 u
GRATIS
reserveren niet mogelijk

Opening expositie festivalbeelden en autonome projecten. Reserveren is verplicht.

Voor het derde jaar op rij maken studenten van de afdeling Vorm­geving | Visuele Communicatie van Zuyd Hogeschool ontwerpen waarin ze het festivalthema verbeelden. Het winnende ontwerp en dus ook het beeld van deze editie van Musica Sacra is van Britt Hecker.

Alle ontwerpen krijgen een plaats in de expositie in het Theater aan het Vrijthof. Naast het festivalbeeld ontwikkelen de studenten vijf autonome projecten die tijdens het festival worden gepresenteerd.
 


Britt Hecker over de totstandkoming van haar ontwerp voor het campagnebeeld van dit festival:


Stilstaan tijdens de chaos
Voor het thema Moeder Aarde ben ik gaan zoeken naar mythes over het ontstaan van de aarde. Zo ben ik me gaan verdiepen in de Griekse mythe over het ontstaan vanuit Chaos.

Chaos is in de Griekse mythologie het ‘niets’ waaruit de eerste goden ontstonden. Chaos wordt wel voorgesteld als een bodemloze leegte waar alles eindeloos valt. Niet naar beneden, want er is geen enkele oriëntatie mogelijk, maar alle kanten op. Uit deze uitgestrekte malende wanorde ontstond orde in de vorm van nacht, aantrekkingskracht, onderwereld én de aarde.

Vanuit deze chaos heb ik een link gelegd naar de afgelopen maanden, waarin ieders wereld op zijn kop stond. Als metafoor voor deze chaos heb ik gebruikgemaakt van bloemen. Deze bloemen heb ik in water gelegd, op een chaotische wijze.

Het lijkt mij een mooi idee als alle bezoekers van Musica Sacra een moment van stilte kunnen ervaren, een moment van rust in deze chaotische maanden. Om deze stilte vast te leggen heb ik de bloemen met water ingevroren. Dit blok ijs heb ik via mijn scanner gefotografeerd. Voor mij vormt dit een letterlijke vertaling naar stilstaan tijdens de chaos.

 

Naast een verbeelding van het festivalthema hebben de studenten van de afdeling Visuele Communicatie van Zuyd Hogeschool drie autonome projecten opgezet waarin dit thema tot uitdrukking komt.
 1. Take and Give

Julia Bos, Britt Hecker, Hendrickje van Dijk en Laurie Biekens

Wie het festival ontglipt en op de toiletten van filmhuis Lumière Cinema belandt, komt oog in oog te staan met Moeder Aarde. Pluk haar, en laat haar opnieuw tot bloei komen bij u thuis.

Let op! Deze expositie is te bezichtigen in Lumière Cinema. Kijk voor openingstijden op lumiere.nl

LUMIERE CINEMA2. Voorstel tot bewegwijzering

Levay Consemulder, Quenten Janssen en Saar Trienes

Om duidelijkheid te scheppen in het stadse podium van Musica Sacra zijn deze banieren in het leven geroepen. Ze sturen de bezoeker de juiste kant op.

Loop je mee?
 

THEATER AAN HET VRIJTHOF

(Let op: beperkte openstelling: zie voor openingstijden de informatie aan de rechterkant)3. Ab Imo Pectore

Marly vanDuijnhoven, Jolien Pacolet en Flora Lemmens

Vanuit het diepst van het hart. Schoonheid, rust en vrede versus chaos, stress en pijn. Moeder Aarde draagt ze allemaal in zich, maar hoe?
 

THEATER AAN HET VRIJTHOF

Let op: beperkte openstelling: zie voor openingstijden de informatie aan de rechterkant)