De aarde blootgelegd

Wandeling met paleontoloog John Jagt
info over bestellen
© NATUURHISTORISCH MUSEUM MAASTRICHT
Natuurhistorisch Museum Maastricht

Met een eeuw van delving van mergel in de Sint Pietersberg legde cementfabriek ENCI een deel van het miljoenen jaren oude schilletje van de aarde bloot. Daarbij kwamen ook kolossale schatten aan het licht, zoals de fossiele resten van Mosasaurus. Paleontoloog John Jagt vertelt daarover in een tocht die vanuit het Natuurhistorisch Museum leidt naar de immense groeve die nu door Natuurmonumenten wordt beheerd.

Vertrek om 11.00 uur of 14.00 uur vanaf Natuurhistorisch Museum Maastricht (De Bosquetplein 7). De route leidt via een paar straten naar het uitkijkplatform (de ‘springplank’) van de voormalige ENCI-groeve. Daar eindigt de wandeling, terugkeer op eigen gelegenheid.

(terugweg naar Natuurhistorisch Museum Maastricht ca. 30 minuten)