Children of the Labyrinth

vrijdag 16 september 2022
11:00 - 21:00 u
GRATIS
Expo .
zaterdag 17 september 2022
11:00 - 21:00 u
GRATIS
Expo .

>Programmatoelichting

Philip Brink filmmaker en Marieke van der Velden fotograaf

In de expositie Children of the Labyrinth schrijven gevluchte ouders brieven aan hun kinderen. Ze vertellen verhalen over het leven in hun thuisland en de reden(en) voor hun vlucht. Over de moeilijke reis naar Europa, het leven in een kamp, over de liefde voor hun kind en hun dromen.

Het levert zowel bijzondere fotografische als filmische portretten op, die inzicht geven in de menselijke tragedies die ertoe leiden dat mensen vluchteling worden. Ze tonen de onvoorwaardelijke, universele liefde die ouders voor hun kinderen voelen. Liefde die raakt en imponeert, net als in eerder werk van Marieke van der Velden en Philip Brink, waaronder The Island of All Together.

De expositie is dagelijks te zien en toont drie videoportretten en verschillende fotoportretten.