La Fonte Musica o.l.v. Michele Pasotti

Dante Nova
info over bestellen

>Programmatoelichting

© DOMENICO DI MICHELINO: LA DIVINA COMMEDIA DI DANTE
Domenico di Michelino: La Divina Commedia di Dante

Werken van o.a. Antonio Zacara da Teramo, Guillaume de Machaut, Francesco Landini, Matteo da Perugia en Johannes Ciconia

In Dante’s Divina Commedia is de denkbeeldige reis door de drie rijken van het hiernamaals allegorisch een thema. Van Hel via Vagevuur tot Hemel klinken geluiden en muziek. Dante schreef dit magnum opus in het eerste kwart van de veertiende eeuw. De tijd waarin de polyfone muziekstijl opkwam die met Ars Nova wordt aangeduid. 

In het programma Dante Nova volgen Michele Pasotti en zijn ensemble La Fonte Musica de reis van de  dichter. La Fonte Musica maakte het afgelopen jaar indruk met hun alom gelauwerde, gedurfde opname op vier cd’s met het complete werk van Zacara da Teramo.