Dyar

Muziek
info over bestellen

> Programmatoelichting

Nawras Altaky ud en zang 
Lucas Dols contrabas 
Ghaeth Almaghoot klarinet 
Modar Salama percussie


Sinds 2015 is de Syrische musicus Nawras Altaky actief in de Nederlandse muziekscene. Met contrabassist Lucas Dols richtte hij de viermansformatie Dyar op, Arabisch voor ‘Huis’. Zo ziet dit kwartet zijn muziek ook: als een denkbeeldig huis waarin mensen zich thuis voelen, waarin iedereen welkom is en waarin Arabische en westerse muziek kunnen samenleven.

In dit vierde concert in dit festival waarin niet-westerse muziekstijlen aan bod komen, speelt Dyar eigen werk en vermengt Arabische muziek met muziekgenres van over de hele wereld, om te laten horen hoe muziek met elkaar verbonden is en hoe ons dat allemaal met elkaar verbindt.

Let op: het concert wordt opgenomen door NTR.