Marco Blaauw & Christine Chapman

Global Breath
Muziek
info over bestellen

>Programmatoelichting

Marco Blaauw trompet | Christine Chapman schelp en elektronica

Rolf Wallin Prillar, voor 2 Noorse luren en live elektronica  wereldpremière
Liza Lim Wild Winged One, voor trompet
Raven Chacon Táá’ts’áadah, voor trompet en live elektronica  Nederlandse première
Jing Wang Yan, solo voor schelp  Nederlandse première
Ayanna Witter-Johnson O.M. Rising, voor trompet en soundtrack  Nederlandse première
Dai Fujikura Nieuw werk voor trompet en soundtrack  Nederlandse premièreDe doorontwikkeling van de trompet, het verfijnen van de speeltechniek en het initiëren van nieuw repertoire zijn sinds het begin van zijn carrière essentieel voor Marco Blaauw, trompettist van het internationaal gevierde Ensemble Musikfabrik. Hij weet zich daarbij gesteund door de grote componisten van deze tijd.

In zijn nieuwe, langlopende project Global Breath onderzoekt Blaauw de weerklank van de trompet in verschillende culturen. De componisten met wie hij dit avontuur aangaat zijn Raven Chacon (in mei van dit jaar winnaar van de Pulitzer Prize for Music en daarmee de eerste Native American aan wie deze is toegekend), Rolf Wallin, Liza Lim, Jing Wang, Ayanna Witter-Johnson en Dai Fujikura. De vraag die Marco Blaauw zichzelf stelt: kan een trompetklank die de wereld rondgaat door iedereen begrepen worden? Musica Sacra is op die tocht de eerste pleisterplaats waar Marco Blaauw muzikaal verslag doet van zijn queeste.

Let op: aansluitend aan het concert (18.15 uur) door Marco Blaauw en Christine Chapman vindt er een nagesprek plaats met Marco Blaauw en Erwin Roebroeks. 

Locatie: Theater aan het Vrijthof. Vrij entree voor bezoekers van het concert. 

Het concert wordt opgenomen door NTR.