Elisabeth Hetherington, sopraan & Lotte Betts-Dean, mezzosopraan

Lampedusa
info over bestellen

> Programmatoelichting

Pascal Dusapin Two Walking
John Cage Litany for the Whale
Georg Friedrich Haas Schweigen
François Couperin o.a. Tabescere me fecit


Wie een van de concerten in het kader van Dutch Classical Talent bezocht of de dansvoorstelling Solas van Leine Roebana meemaakte, kon het bijzondere talent van sopraan Elisabeth Hetherington al ontdekken. Voor wie dit miste, biedt Musica Sacra uitkomst. Samen met ander buitengewoon talent Lotte Betts-Dean vertolkt Elisabeth Hetherington composities van Pascal Dusapin, John Cage en Georg Friedrich Haas, letterlijk en figuurlijk op het hoogste niveau. Van Haas klinkt de cyclus Schweigen, met als derde deel Lampedusa. Muziek van Couperin fungeert als muzikaal rustpunt tussen de twintigste-eeuwse werken