Madhu Lalbahadoersing & Ruven Ruppik

Muziek
info over bestellen

>Programmatoelichting

Madhu Lalbahadoersing zang | Ruven Ruppik tabla

Liefhebbers van Bollywood kennen Madhu Lalbahadoersing als een van de meest opmerkelijke talenten uit de Hindoestaanse gemeenschap en de klassieke Indische zang. Vanuit haar motto ‘Volg je hart, maar met je hoofd erbij’ en met haar loepzuivere stem brengt ze het publiek steevast in vervoering. Ze was eerder te horen in Musica Sacra in optredens met ensemble Caravan en met Shishani Vranckx. Ruven Ruppik, een virtuoos percussionist die instrumenten en ritmes van Zuid-Amerika tot India beheerst, begeleidt haar op tabla.

Madhu Labahadoerising en Ruven Ruppik brengen tijdens dit concert zowel eigen composities als bewerkte composities. Voor het repertoire, deels instrumentaal en deels met zang, hebben zij zich laten inspireren door muziek uit een groot deel van de wereld. Zo is de zang in de Indiase talen Hindi en Sanskriet en hebben de muziekinstrumenten grote afstanden afgelegd om uiteindelijk in Nederland aan te komen. Het gaat om meer om de kalimba en marimba uit Afrika, tabla en tanpura uit India, de cajon uit Peru, de udu uit Nigeria en de hang uit Zwitserland. 

Tijdens het concert vertellen Ruven en Madhu over de wijze waarop de verschillende instrumenten worden bespeeld.