Concerto Soave

Mosè (vriendenconcert)
info over bestellen

Vanaf 7 juni (abonnementenverkoop) kunt u via de website van Theater aan het Vrijthof tickets voor deze voorstelling kopen. Klik op "koop tickets" en u wordt doorgeleid naar de betreffende website.

© PIERRE MORALES
Pierre Morales

Toen Ferrara door de Pauselijke staten werd ingenomen, verhuisden de Este’s naar Modena. Daar beoefenden ze gretig het genre Italiaans oratorium.

Alleen al in het decennium 1680-90 werden er een honderdtal uitgevoerd, merendeels van Bolognese componisten. Bij vijf onder hen bestelde het hof oratoria over episodes uit het leven van Mozes. Giovanni Paolo Colonna, kapelmeester van San Petronio, een van de grootste kerken ter wereld, kreeg de plagen van Egypte toebedeeld. Die overkwamen het land, volgens het boek Exodus, omdat de farao weigerde de Joden te laten vertrekken, en deden hem uiteindelijk zwichten. Jean-Marc Aymes en zijn ensemble Concerto Soave, in 2013 te gast in Maastricht met Bononcini’s La conversione di Maddalena, wekken deze Mosè tot nieuw leven.


Vrienden van Musica Sacra Maastricht krijgen € 10 korting op dit concert. Vriend worden? > Klik hier