Sine Solem

Ontrafelde verbinding
info over bestellen

>Programmatoelichting

Première

Anne Willem concept, hobo en kotamo | Anouk Neyens concept en saxofoon
Merel Thijs toneelbeeld, tekst en regie

 

In 2017 was Anne Willem in Musica Sacra te gast met De Creatie, nu brengt deze hoboïste de voorstelling Ontrafelde verbinding met haar gezelschap Sine Solem (afgeleid van het latijnse ‘sinere’ = ‘toelaten’ betekent de naam ‘laat de zon toe’). Voor dit project werkt Sine Solem samen met beeldend kunstenares Merel Thijs.

Anne Willem en Anouk Neyens over deze nieuwe muziektheatrale voorstelling: ‘Dagelijks confronteert het nieuws ons met mensen die om politieke, religieuze, ecologische of andere redenen op de vlucht zijn uit hun geboorteland. We nemen het waar, maar vaak lijken deze problemen ver verwijderd van onze eigen belevingswereld.

De wereldwijde coronacrisis heeft ons op een andere manier doen kijken naar de betekenis van ‘vluchten’, ‘verbinding’ en ‘een thuis als rustplaats’. Het belang van psychisch en innerlijk welzijn kwam hierdoor prangend naar boven. Daarvoor is slechts weinig aandacht in onze maatschappij en dat resulteert in een generatie die zich terugtrekt, emoties negeert of angsten opbouwt. Ook dat leidt tot vluchten. Vluchten voor bijvoorbeeld de realiteit, het ontwijken van directe confrontaties.

Deze voorstelling wil een parallel trekken tussen externe (fysieke) en interne (psychologische) vluchtredenen en onderzoekt via klank, beeld en woord de ‘vlucht inwaarts’: een mogelijkheid om rust en verbinding te vinden in zichzelf midden in de vlucht van het leven.’

Mede mogelijk gemaakt door:

Schermafbeelding 2022-09-06 om 16.25.55.png