Expositie: Uit het leven van een vlinder

Stefan Cools
Beeldende kunst
info over bestellen

Let op: kaartverkoop via dedomijnen.nl

Landschap – Beheer – Kunst
‘Uit het leven van een vlinder’ is een solotentoonstelling van beeldend kunstenaar Stefan Cools. Zijn uitgangspunt is ondubbelzinnig: als natuur
en landschap al zoveel eeuwen onderwerp van de kunst zijn, en als we al zo lang met de ogen van de kunst naar de natuur kijken, is het dan niet tijd dat natuur, landschap en vlinders zelf een stem krijgen?

Stefan Cools (Sittard 1981) is een botanist en beeldend kunstenaar die opereert op het snijvlak van kunst, natuur en wetenschap. Cools is al jaren bezig met een artistiek onderzoek genaamd ‘Lepidoptarium’, met vlinders als hoofdonderwerp. Gekoppeld aan dit onderzoek ontwikkelt hij kunstwerken, installaties en community art projecten die zijn verwondering over de natuurop het publiek overbrengen.