Gerrie Abels

Stil Water
info over bestellen

Let op: Kaartverkoop via theaterdegarage.nl

© LOTTE WASSEN
Lotte Wassen

Woody Richardson Laurens regie

Stil Water is een monoloog van Peer Wittenbols voor de 67-jarige actrice en theatermaakster Gerrie Abels, gebaseerd op haar Indische familiegeschiedenis.

In deze monoloog vertelt een naamloos negenjarig meisje over haar gezin dat in de late jaren ’50 halsoverkop Java moest verlaten om in het verre Nederland een nieuw bestaan op te bouwen. Zelf kent het meisje, dat een half jaar was toen ze met haar ouders, broertjes en zusjes naar hier kwam, de verhalen over haar geboorteland alleen van verhalen en een handjevol foto’s.

Deze verhalen worden maar mondjesmaat verteld en de foto’s worden nog maar zelden uit de schoenendoos gehaald. De moeder van het Indische gezin leert haar kinderen zich ‘Hollandser dan de Hollanders’ te gedragen.