Boi Akih

Storyteller
info over bestellen

>Programmatoelichting

© MAARTEN MOOIJMAN
Maarten Mooijman

Monica Akihary zang en bas kalimba
Niels Brouwer akoestische zevensnarige gitaar en harpgitaar
Dodó Kis sopraan-, alt-, tenor- en paetzold basblokfluit
Sekou Dioubate 35-snarige kora


Sinds 1996 vormen zangeres Monica Akihary en gitarist/ componist Niels Brouwer het kameleontische koppel Boi Akih. De roots van dit ensemble liggen in de muziek van onder andere Bali en de Molukken. Maar behalve in Zuidoost-Azië treedt Boi Akih ook op in Oost-Europa en Zuid-Afrika. Even grensoverschrijdend klinkt het repertoire, waarin zij tradities uit alle windstreken laten versmelten met Europese impro-jazz. Zo werkten zij met gerenommeerde musici als tablaspeler Sandip Bhattacharya en cellist Ernst Reijseger. Voor Storyteller werken Akihary & Brouwer samen met de Hongaarse blokfluitist Dodó Kis en de West-Afrikaanse koraspeler Sekou Dioubate. Vier nomadische geesten die onverwachte ontmoetingen tot virtuoze verhalen smeden. Een gouden combinatie voor Boi Akih’s zilveren jubileum dit jaar.