Vioolduo uit Quatuor Bozzini

The Compassion Project
Muziek
info over bestellen
© ANDREA FELVÉGI
Andrea FelvÉgi

Clemens Merkel viool 
Alissa Cheung viool 

o.a. György Kurtág Ligatura | Giacinto Scelsi Arc-en-ciel | Jürg Frey Ohne Titel

Composities als ‘een tegengif voor de chaotische tijden waarin we leven’, zo introduceerde violiste Edna Michell in 1993 haar idee bij leraar en vriend Yehudi Menuhin. Haar voorstel was om getweeën componisten van over de hele wereld te vragen stukken te schrijven geïnspireerd door het thema barmhartigheid. ‘The Compassion Project’, zoals dit plan al snel ging heten, leverde uiteindelijk 25 composities op waarbij de viool steeds een centrale rol kreeg toebedeeld. Enkele werken uit deze reeks, waaronder een ongepubliceerde compositie van György Kurtág, zullen bij dit concert worden uitgevoerd, aangevuld met werken van onder anderen Giacinto Scelsi en Jürg Frey.
 

Zondag om 12.00 uur geeft het voltallige Quatuor Bozzini een concert.