Tim Knol & Arne Deforce

Concert met walking dinner in Château Neercanne
info over bestellen
UITVERKOCHT
Inclusief walking dinner, wijn, water en koffie
 Let op: maximaal 4 tickets p.p.

In het 17de-eeuwse Château Neercanne, Nederlands enige terrassenkasteel, wordt u getrakteerd op een concert van Tim Knol en een recital van cellist Arne Deforce, begeleid door culinaire versnaperingen van Neercannes gerenommeerde restaurant, houder van een Michelinster!


Tim Knol
Tim Knol raakte als jonge muzikant verzeild in de ongezonde levensstijl die niet zelden hand in hand gaat met succes in het domein van de popmuziek. In de hit Sam profeteerde de negentienjarige zanger zijn eigen toekomst: “He tried to live his own rock and roll, but after many years he lost his self control”.

Bij de uiterste grenzen van zijn lichaam en ziel aanbeland, besloot Tim het roer om te gooien. Nu, ruim een decennium later, heeft hij de controle over zijn leven terug en voelt hij zich beter dan ooit. Zijn nieuwe album Lightyears better vertelt een verhaal van verandering, bezieling en jezelf hervinden.
 


Arne Deforce  - Nomos Alpha van Iannis Xenaxis
Cellist Arne Deforce neemt je mee naar de diepte van de klank in het werk van Iannis Xenakis. Deze Griekse componist bracht het grootste deel van zijn leven door als politieke balling in Parijs. Goed thuis in de Griekse cultuur droeg hij zijn Nomos Alpha (of α) voor cello op aan de wiskundige Aristoxenos, van wie een geschrift is overgeleverd dat onze belangrijk­ste bron is over de antiek-Griekse muziek. Nomos Alpha bestaat uit twee lagen en 24 secties.

Volgens het antieke model heeft Nomos Alpha ook een sterk ritualistisch, bezwerend karakter, en aangezien rituelen ook met eten te maken hebben, is Neercanne de aangewezen plaats.

Aan het eind van de avond is duidelijk wat de ogenschijnlijk ver van elkaar verwijderde muzikale werelden van Tim Knol en Arne Deforce met elkaar gemeen hebben.