Joris van Casteren

De Eenzame Uitvaart
Verdieping / dialoog
info over bestellen
zaterdag 16 september 2023
12:30 - 13:30 u
GRATIS
reserveren verplicht koop tickets

Vanuit een diep beleden gevoel van barmhartigheid werd in 2002 ‘De Eenzame Uitvaart’ in het leven geroepen: dichters dragen, bij de uitvaart van mensen die in eenzaamheid komen te overlijden, speciaal voor die gelegenheid door henzelf geschreven teksten voor. Zo wordt ieder persoon, hoe verlaten ook, met speciaal voor hem of haar gekozen woorden begraven. 

Coördinator van het project is Joris van Casteren. Voor Musica Sacra stelt hij een programma samen met gedichten die op deze wijze in de afgelopen twintig jaar tot stand kwamen. Ter begeleiding zijn in de Componistenkamer in Theater aan het Vrijthof portretten te zien van dichters die bijdroegen aan ‘De Eenzame Uitvaart’, gemaakt door Bianca Sistermans.