Don Quichot en Sacha Pancha 8+

Een voorproef van een voorstelling
info over bestellen
Don Quichot en Sacha Pancha - Boven water Muziektheater - Festival Musica Sacra Maastricht

Boven Water Muziektheater
Alice Zwolschen tekst
muziek gebaseerd op de opera Don Quichotte van Jules Massenet
Vaughan Schlepp arrangement
Nynke van den Bergh regie
Sanne Puijk vormgeving
Martin Jan Gaasbeek lichtontwerp
Merijn Smals techniek

Don Quichot Galen Dole bariton
Sacha Pancha Dorine Mortelmans sopraan
en ensemble (klarinet, cello, piano)

Hoe maak je muziektheater over die zonderlinge Don Quichot en het achtjarige meisje Sacha Pancha, die samen van karton een harnas in elkaar knutselen om de wereld te verbeteren? Dat willen we je graag laten zien! Want op 17 september is onze Don Quichot en Sacha Pancha nog niet af.  Kom een kijkje nemen achter de schermen en doe mee met de workshop!

Miguel de Cervantes schreef zijn meesterlijke klassieker Don Quixote de la Mancha. Jules Massenet componeerde de gelijknamige opera. BOVEN WATER gebruikt het beste van beiden voor hun nieuwe muziektheatervoorstelling: Don Quichot en Sacha Pancha.

“Don Quichot. Ridder, zo goed als.
Hoe heet jij?”
“Sacha Pancha.”
“Wat een prachtige, zangerige naam,
voor een knecht!”

“Ik ben z’n knecht niet. Hij wil dat, maar ik ga ’m echt niet tot ridder slaan. Dat jasje van hem is minstens zo oud als hij zelf is. En in al die duizend zakken wordt wat bewaard. Scherp zakmes, zeg! Dat wordt een levensgevaarlijke punt aan die tak. Ok, ik sla je ermee tot ridder. Hahaha, grappig liedje! Is dat helemaal voor mij? Tuurlijk, alle mensen willen toegezongen worden. Wat? Dat wij dat met elkaar…? We klinken best goed samen.”