Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’

Liberation Concert
info over bestellen
zondag 17 september 2023
15:30 - 16:30 u
GRATIS
reserveren verplicht koop tickets
 Let op: reserveren via liberationconcert.nl
© ANP
ANP

Op de Amerikaanse Begraafplaats in Margraten klinkt sinds 2006 jaarlijks een muzikaal eerbetoon; een klassiek concert dat is afgestemd op deze unieke locatie. Om de soldaten die in de Tweede Wereldoorlog hun leven gaven voor de bevrijding van Nederland te herdenken, en om de bevrijding te vieren die in september 1944 vanuit Zuid-Limburg begon.
Omdat ‘de doden begraven’ een van de Zeven Werken van Barmhartigheid is, maakt dit concert ook deel uit van Musica Sacra Maastricht.

De Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ (KMKJWF) is een van de drie professionele militaire harmonieorkesten van de Nederlandse krijgsmacht. De kapel verzorgt de muziek bij militaire ceremonies en staatsaangelegenheden. Daarbij is er veel aandacht voor muzikaal erfgoed. De KMKJWF is onderdeel van de Koninklijke Landmacht en bestaat uit 53 musici. Het is de oudste kapel van Nederland.
De KMKJWF speelt zoveel mogelijk origineel repertoire en verstrekt daartoe compositie­opdrachten. Daarnaast speelt de kapel eigen arrangementen van bestaand repertoire, van klassiek tot hedendaags, evenals filmmuziek.

Vanuit Maastricht is bushalte ‘Margraten, Amerikaanse Begraafplaats’ 3x per uur te bereiken met ARRIVA buslijn 350 (ri. Aachen); reistijd ca.18 minuten.