Sahand Sahebdivani

Over de bergen 8+
info over bestellen
© GUIDO BENSCHOP
Guido Benschop

Sahand Sahebdivani verteller

Sahand Sahebdivani (Teheran, 1980) is een Iraans-Nederlandse meesterverteller. Sinds zijn vlucht over de bergen als driejarig jongetje vertelt zijn vader hem verhalen van vroeger. Over zijn eigen familie en over de oude Perzen. 

In zijn voorstellingen combineert Sahand deze verhalen tot spannende vertellingen die over het echte leven gaan, maar die ook in de oudheid duiken. Voor dit festival heeft hij een mooi programma samengesteld voor volwassenen en kinderen, waarin sprookjes op een speelse manier aansluiten bij het thema barmhartigheid. Sahand laat zich muzikaal begeleiden en komt zo tot een voorstelling waarin verhalen en klanken als een Perzisch tapijt zijn verweven.