Amenra

Sacrale metal
Muziek
info over bestellen

UITVERKOCHT
> WACHTLIJST

© DIANA LUNGU
Diana Lungu

Spiritualiteit en metal: gaan die twee wel samen? In het geval van de Belgische post-metalband Amenra is hierop maar één antwoord mogelijk: jazeker! Al sinds zijn oprichting in 1999 staat de muziek van deze band voor doorvoelde concerten, die door hun intensiteit het aardse lijken te ontstijgen. Zoals zanger Colin H. van Eeckhout zegt: “Wij willen een basis creëren voor introspectie; dat moment waarop je op je knieën zit en je vragen stelt die geen antwoorden hebben”. Speciaal voor Musica Sacra Maastricht verzorgt Amenra een akoestisch concert. En welke locatie leent zich hiervoor beter dan de Sint Janskerk?
 

“Amenra geeft wederom een masterclass in hoe muziek de kracht heeft om een diep effect te hebben op je emoties.” (VPRO - 18 maart 2023)

“Ook in een stille, intieme opstelling is de Belgische band Amenra indrukwekkend.”

de Volkskrant - 9 oktober 2020
 

“Vlaamse post-metalband overdondert in intieme setting. […] Wat betreft liveshows staan de Belgen op eenzame hoogte […], de rituelen van dit weekend voelen precies goed.”

VPRO - 6 juli 2021