Göksel Yılmaz Ensemble

Stemmingen uit Anatolië
info over bestellen
©  DE SCHAAPJESFABRIEK
 De Schaapjesfabriek

Göksel Yılmaz zang, gitaar, saz en ūd 
Anne Bakker viool 
Jacobus Thiele percussie 
Peter Rikkers contrabas
Funda Yılmaz zang 

Vocalist en multi-instrumentalist Göksel Yılmaz en zijn ensemble brengen een programma met een rijk muzikaal spectrum aan melodieën, teksten en stemmingen uit de Turkse, Arabische en Koerdische cultuur. De liederen gaan over liefde en verdriet, vreugde en opstand en het dromen van een harmonisch leven in het hier en nu. De teksten verwijzen naar spirituele Alevitische thema’s en roepen ook op tot erkenning van minderheden en individuen. 

Onvermijdelijk zullen de emotionele naschokken van de recente aardbevingen doorklinken. Terwijl het nieuws van de dag voortraast, houden Yılmaz en de zijnen de herinnering daaraan levend met hun gloedvolle muziek.