Michelle Lynne

Troost in treurige uren
info over bestellen

Gabriel Dupont Les heures dolentes

Gabriel Dupont was een tijdgenoot van Claude Debussy, vijftien jaar later geboren maar vier jaar eerder gestorven. Debussy overleed aan longkanker vlak voor het einde van de Eerste Wereldoorlog, Dupont aan tuberculose vlak voor het uitbreken daarvan.

Aan zijn tergend langzaam voortschrijdende ziekte wijdde Dupont de cyclus voor piano: Les heures dolentes. Wars van al het autobiografische, zou Debussy zoiets nooit hebben gedaan. Halverwege ‘De treurige uren’ wordt Dupont getroost door bezoek van een vriendin met een bos bloemen.

De Canadese Michelle Lynne is artistiek directeur van de Opus 16 Concerten in Maastricht, doceert aan het Maastrichts Conservatorium en is pianiste in de zangstudio van Gemma Visser in Eijsden.