Studium Chorale

Chosen
info over bestellen
Koor Studium Chorale
Hans Leenders

dirigent
Marcel Verheggen
orgel

James MacMillan
Nothing in Vain
Francis Poulenc
Quatre petites prières de saint François d’Assise
Benjamin Britten
Hymn to St Caecilia
Bo Hansson
Then I heard the singing
James MacMillan
Chosen

In 2013 was James MacMillan te gast op het festival met zijn monumentale Derde symfonie Silence. Studium Chorale begint en eindigt dit concert met twee koorwerken van deze katholieke Schot, respectievelijk a cappella en met orgel. Nothing in Vain van James MacMillan is geïnspireerd op het leven en de werken van de Victoriaanse bekeerling kardinaal Newman. Chosen begint met Maria’s twijfel of ze Moeder Gods wil worden en eindigt met haar vrijwillige acceptatie. Daartussen de Romeinse Cecilia, die koos voor de marteldood en troost vond in de muziek, de laat-middeleeuwse Brigitta van Zweden, die als weduwe een orde stichtte en ook naar Rome trok, en Franciscus van Assisi, die de rijkdom verzaakte om Christus werkelijk na te volgen in armoede.