Zout en Toneelgroep Maastricht

Ik ben hier
info over bestellen
© THOMAS SEGERS
Thomas Segers
Zout en Toneelgroep Maastricht

Letizia Rompelberg
artistieke leiding en regie
Erwin Boschman
co-regie
Diede Roffelsen
projectmanagement & regieassistentie
Wessam Al Halabi
castondersteuning
Bram Schouw
sounddesign


Sta jij wel eens stil bij het verhaal van een ander? Welke reis iemand heeft gemaakt om tot hier te komen, en wat diegene onderweg heeft meegemaakt? De voorstelling Ik ben hier neemt je mee door Maastricht. Onderweg vertellen nieuwe inwoners van de stad hun verhaal, aan jou. Over hun jeugd, oorlog, onderweg zijn, angst, verlies, hoop, liefde en het leven in Maastricht. Verhalen over vluchtelingen in de media lijken soms abstract en ver weg. Met Ik ben hier worden de verhalen concreet en invoelbaar voor mensen zonder migratieachtergrond. De spelers zijn geen acteurs, maar ervaringsdeskundigen die hun eigen verhaal vertellen in een artistieke context. Op een intieme en persoonlijke manier kom je meer te weten over hun leven en de reis die ze noodgedwongen gemaakt hebben. Tijdens de voorstelling maak je onder begeleiding van een gids een wandeling van circa 75 minuten door het centrum van de stad. Via een koptelefoon hoor je verhalen en muziek.

De wandeling start in Theater aan het Vrijthof (entree) en wordt afgesloten in de Bordenhal.

Deze voorstelling is ook te bezoeken bij Theater aan het Vrijthof van vrijdag 27 t/m zondag 29 september 2024. Bezoek de website voor meer informatie en tickets.