Dönci Bánki

Katatoon
info over bestellen
© PETER VAN HOUT
Peter van Hout

Dönci Bánki
concept, spel en regie

Dönci Bánki over Katatoon: “Als fysiek theatermaker interesseer ik mij voor de relatie tussen creativiteit en waanzin. Zo staat in deze voorstelling katatonie centraal. Ik ben geboeid door de ongewone bewegingen en houdingen van patiënten met deze ziekte, als directe uitdrukking van een geestelijke toestand. Hierbij kun je je afvragen in hoeverre de vrije wil nog een rol speelt. De performance speelt zich af in het souterrain van Theater aan het Vrijthof, een locatie die symboliseert dat katatonie zich in het verborgene afspeelt. In mijn voorstellingen laat ik graag een lichtje schijnen op dat wat zich aan het oog onttrekt.”

Eerder maakte Dönci Bánki voor Musica Sacra Maastricht de voorstellingen Schaduwliefde (2016), Geluidsmuur (2017) en Lichtkoepels (2018).

De voorstellingen vinden plaats in het Souterrain (Observant) van Theater aan het Vrijthof. Elke voorstelling duurt ongeveer 20 minuten en biedt ruimte voor 8 bezoekers.