Musikfabrik

Solo's in samenklank
Muziek
info over bestellen
© JANET SINICA
Janet Sinica

Musikfabrik

Margriet Hoenderdos
August ’96 voor piano
Georg Friedrich Haas
…aus freier Lust… verbunden… voor trompet, trombone en tuba
Margriet Hoenderdos
September ’01 voor klarinet, trompet, viool, contrabas, piano en slagwerk
Georges Aperghis
Heart blowing voor koperkwintet (Nederlandse première)

Midden jaren negentig schreef Georg Friedrich Haas zijn compositie …Einklang freier Wesen…, een werk voor tien musici waarbij iedere instrumentalist een solistische rol krijgt toebedeeld, maar tegelijkertijd deel uitmaakt van het begeleidende ensemble. Het werk … aus freier Lust… verbunden… is een specifieke versie van dit werk, waarbij gekozen is voor de partijen van trompet, trombone en tuba. Verder in dit concert twee werken van de in 2010 overleden componist Margriet Hoenderdos, waaronder September ’01,  een werk waarbij de zeven musici eveneens als het ware solistisch samen dienen te spelen. Het concert besluit met een nieuwe versie van Heart blowing, een compositie van Georges Aperghis voor koperkwintet.