Lumière Cinema

Bassin 88
6211 AK Maastricht

Lumière is dé plek voor de bijzondere film in Maastricht en omstreken. In het Maastrichtse Sphinxkwartier organiseert Lumière meer dan 8000 voorstellingen per jaar. Als filmliefhebber kun je overdag en ’s avonds terecht in zes luxe filmzalen waar arthouse films, festivalparels, wereldcinema, documentaires en klassiekers te zien zijn.

Het accent ligt op de Europese film met een grote voorliefde voor de auteurscinema: films uit alle hoeken van het continent met een duidelijke signatuur van de maker. Van kleine producties tot de nieuwste film van een gerenommeerde regisseur en van cultfilms tot ware festivalhits.

Sinds september 2016 is Lumière gehuisvest in een rijksmonument; de voormalige elektriciteitscentrale van de oude Sphinxfabrieken. Historie en toekomst gaan hand in hand voor het gehele Sphinxkwartier en Lumière in het bijzonder. De oorspronkelijke sfeer in de centrale – nu restaurant en cafégedeelte – is bewaard gebleven door het behoud van oorspronkelijke materialen en ornamenten. 
In de monumentale centrale kun je elke dag vanaf 11:00 uur genieten van een heerlijke lunch en/of een uitgebreid diner in Lumière’s Restaurant Café. Evengoed kun je volstaan met een lekkere, snelle hap, afhankelijk van de begintijd van de film. Geniet in de zomer op het zonovergoten terras aan de binnenhaven van Maastricht.

www.lumiere.nl 

Lumière Cinema Maastricht