Schermafbeelding 2021-09-22 om 15.47.01.png

Limburgse Horizon - Een agrarische theaterervaring

Op 24, 25 en 26 september verschijnt er op het akkerland van boer Dinjens in Maastricht een bijzondere tent. De installatie van Het Geluid Maastricht bevindt zich op het snijvlak tussen een kunstinstallatie en kermisattractie en maakt deel uit van Festival Musica Sacra. 

Romy en Gable Roelofsen van Het Geluid: “Limburgse Horizon is een individuele beleving die het maatschappelijk debat over landschap, klimaat en de toekomst van de Limburgse boeren op theatrale en muzikale wijze belicht. Het is een kermisrit door een landschap van boerenstemmen en ander hedendaags agrarisch geluid.”
 Limburgse Horizon
Limburg is wereldwijd gezien één van de meest innovatieve regio’s op het gebied van voedselproductie en agrarische ontwikkelingen. Wat leeft en groeit in de Limburgse natuur is continu in verandering. Wat voor invloed hebben deze veranderingen op de Limburgse cultuur en identiteit? Zijn we als Limburgers ons landschap of wordt onze toekomst door andere dingen bepaald?

Het maatschappelijk debat over landschap, klimaat en de toekomst van de Limburgse boeren wordt dus steeds luider. Wie maken er allemaal deel uit van dat snijvlak tussen milieu, identiteit en voedselproductie? Recent zagen we boerenprotesten en, een plotselinge watersnood maar ook een fikse bestuurscrisis rondom ons grondgebruik.

In de muziektheatrale attractie Limburgse Horizon worden deze vragen samen met vele stakeholders onderzocht. Het Geluid Maastricht doet dit door samen te werken met voedselvernieuwers, klassieke boeren, lanschapbeheerders, landbouw-vmbo’ers en de uitvinders van de tractor van de toekomst. Zo denken we samen op het land met onze bezoekers na over de Limburgse Horizon.

> TICKETS - Limburgse Horizon
 Het Geluid Maastricht
Het Geluid Maastricht kenmerkt zich in haar voorstellingen door de oeroude kracht van de opera en het (muziek-) theater samen te brengen met nieuwe technieken, fenomenen en maatschappelijke ontwikkelingen. De makers van Het Geluid zien zichzelf niet als regisseurs van een theatervoorstelling, maar als ontwerpers en leiders van processen tussen mensen.

Het Geluid Maastricht maakt al meer dan tien jaar vanuit Limburg interdisciplinair geëngageerd muziektheater voor een breed publiek. De unieke kracht van artistiek leiders Gable Roelofsen en Romy Roelofsen is het verbinden van onverwachte groepen mensen aan bijzondere projecten (thematieken). Dit heeft in het verleden al veel bijzondere en succesvolle voorstellingen opgeleverd, waarvoor Het Geluid meermaals is onderscheiden, onder meer met de inspiratieprijs van het Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg, de Dioraphte Amsterdam Fringe Award, de Berliner Opernpreis en twee Dutch Game Awards.
 Credits
Concept & Regie
: Het Geluid Maastricht – Romy Roelofsen, Gable Roelofsen
In co-creatie met: Ans en Sjaak Jenniskens, Jan en Mia Senden, familie Dinjens, Karel en Grieta Gootjes, familie Huynen, Bastiaan Kokkelmans, Leerlingen CITAVERDE College Heerlen (Danique, Desteney, Diego, Kevin, Nikita, Owen, Piotr, Senna, Serfanfinio, Yvonne), Stichting Het Limburgs Landschap (Edmond Staal), Ali Hamod, Laila Claessen, Jana Willekens, Vero Nika, Abel Enklaar, Anne Büscher, Phenospex, AgXeed, Light4food, Restaurant Harry‘s.
Scenografie: Davy van Gerven
Bouw: Maximilian Michaelis, Fran Hoebergen, Thomas Hütten, Christian Fregnan, Joep Hinssen, Marco Plinio Júnior
Geluidsontwerp & compositie: Salvador Breed, Kirsten Schötteldreier, Boris de Klerk
Dramaturgie: Het Geluid Maastricht, Margriet Dijkema
Techniek: Mathijs Francot
Productie: Het Geluid Maastricht, Studio Enklaar, Roos Aerts
Communicatie: TESSA cultureel projectburo
Coproducenten: Cultura Nova, Musica Sacra Festival
Met ondersteuning van: Fonds Podiumkunsten, Provincie Limburg, Gemeente Maastricht, BankGiro Loterij Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg, Stimuleringsfonds Creatieve Industrie
Met dank aan: Karenanna Knopper, Lotte Melkert, Simone Schuffelen, Roelf Welkenhuizen
 Limburgse Horizon – Het Geluid Maastricht
24 t/m 26 september
op het akkerland van boer Dinjens, Mergelweg 336, Maastricht

Limburgse Horizon is een installatie die doorlopend tussen 11.00 en 19.00 uur voor iedere bezoeker afzonderlijk is te ervaren. De attractie is geschikt voor iedereen vanaf 12 jaar en een bezoek duurt ongeveer 25 minuten.

Meer informatie over het project vind je op https://limburgsehorizon.nl/
Of via Instagram: @limburgsehorizon