The Marian Consort

Geheime gezangen
info over bestellen

Deze voorstelling is sinds 14 mei 2024 in de verkoop

The Marian Consort
Rory McCleery

muzikale leiding

William Byrd
Missa a 4 e.a.

Shakespeares tijdgenoot William Byrd weigerde zich te conformeren aan de eisen van de anglicaanse staatsgodsdienst. Hij nam daarmee grote risico’s, maar door het aanzien dat hij genoot tot in de allerhoogste kringen bleef hij buiten schot. Hij ging door met het componeren en uitgeven van Latijnstalige kerkmuziek, maar die kon alleen tot klinken komen in de beslotenheid van clandestiene bijeenkomsten in adellijke huizen. De intieme sfeer daarvan is in goede handen bij The Marian Consort, dat een programma zingt gebaseerd op zo’n illegale liturgie. Het concert vormt het Nederlandse debuut van dit vermaarde ensemble.