Ghalia Benali

Hadret Ishq, een passie in het Nu
Muziek
info over bestellen
© KARIM EL HAYAWAN
Karim El Hayawan

Ghalia Benali
zang en composities
Moufadhel Adhoum
ūd
Vincent Noiret
contrabas

Ghalia Benali, Belgische zangeres van Tunesische origine, brengt sinds jaar en dag haar muziekcreaties met tomeloze liefde, kracht en verve. Met dit programma duikt zij in de poëzie van soefidichters van eeuwen terug
en ook van nu. Hun wijsheid resoneert in haar hoogstpersoonlijke en toch universele muziek, die zich laat omschrijven als een amalgaam van 
Arabische en Europese stijlen. Benali laat haar prachtige stem gonzen, zuchten en meanderen, de harmonische fundamenten worden gelegd door contrabassist Vincent Noiret, waarboven ūd-speler Moufadhel Adhoum een filigrein van melodieën laat opbloeien. Samen eren zij op lichtvoetige wijze oude muzikale wetten, ze verenigen eenvoud met verfijning en volgen in
alles het pad van liefde, schoonheid en verlangen.