LEKS compagnie

Het Orakel
info over bestellen
© DORIS KOOLMEES
Doris Koolmees

Ekaterina Levental
mezzosopraan en performer
Chris Koolmees
regisseur/vormgever

Mezzosopraan en performer Ekaterina Levental en regisseur-vormgever Chris Koolmees van LEKS Compagnie verzorgen intrigerende voorstellingen op het snijvlak van muziek en theater. In Het Orakel constateren zij met Nietzsche dat God dood is. Wat vult de immense leegte? De honger naar macht en materie? De angst, de eenzaamheid? Of is de mens in staat om, geheel uit vrije wil, het mysterie te omarmen? Rode draad in dit theatrale mysteriespel is de compositie Via Crucis van Franz Liszt, de teksten zijn ontleend aan de bundel Groet God van Eva Gerlach en Sasja Janssen. Met digitale stemvervorming zingt de solist koorpartijen, gebaseerd op Liszt
en Bach en zoekt daarin de stem van God.