MEER

Inauguratie nieuw Bach-ensemble (vrienden- en slotconcert)
info over bestellen

Deze voorstelling is sinds 14 mei 2024 in de verkoop

© MALOU VAN DEN HEUVEL
Malou Van den Heuvel

MEER
Bart Naessens

artistieke leiding, klavecimbel en orgel

Johann Sebastian Bach
Siehe, ich will viel Fischer aussenden, BWV 88
Johann Sebastian Bach
Wer nur den lieben Gott läßt walten, BWV 93


Na zijn onvolprezen BachPlus houdt de Vlaamse klavecinist, organist en dirigent Bart Naessens tijdens het slotconcert van Musica Sacra een groter ensemble ten doop: MEER, naar Beethoven, die zei dat de componist niet Bach (beek), maar Meer (zee) had moeten heten. Het programma wordt gedragen door twee cantates van Johann Sebastian Bach, Siehe, ich will viel Fischer aussenden en Wer nur den lieben Gott läßt walten, allebei met hobo’s en hoorns, en met dezelfde tekst als slotkoraal: “Sing, bet und geh auf Gottes Wegen”. Kort samengevat: allemaal moeten wij, in godsvertrouwen, zingend de eigen weg gaan, onze roeping volgend, met alle keuzes van dien.