Quatuor Bozzini

Keuze en compositie I
info over bestellen

Deze voorstelling is sinds 14 mei 2024 in de verkoop

© MICHAEL SLOBODIAN
Michael Slobodian

Quatuor Bozzini

Éliane Radigue
Occam Delta XV

Na een veelgeprezen concert in 2023 keert Quatuor Bozzini dit jaar terug met twee concerten. Eerst wordt tijdens dit ‘late night concert’ in de majestueuze Keizerzaal Occam Delta XV van Éliane Radigue ten gehore
gebracht. Radigue (1931) beperkte zich in het eerdere deel van haar leven tot het maken van muziek voor elektronica en tape. Pas vanaf het begin van deze eeuw begon ze te componeren voor akoestische instrumenten. Occam Delta XV is in nauwe samenhang met de musici van Quatuor Bozzini ontworpen en bestaat uit een langgerekt akkoord, waarbinnen kleine
frequentieverschillen tot stand komen, die per uitvoering variëren. Het resultaat is een meditatief werk dat ondanks zijn statische karakter continu in beweging blijft.