Quatuor Bozzini

Keuze en compositie II
Muziek
info over bestellen

Deze voorstelling is sinds 14 mei 2024 in de verkoop

© MICHAEL SLOBODIAN
Michael Slobodian

Quatuor Bozzini

John Cage
Four
Cassandra Miller
About Bach

Naast het bezwerende Occam Delta XV van Éliane Radigue op zaterdagavond brengt Quatuor Bozzini een concert met nog twee
bijzondere composities. Four van John Cage uit 1989 markeert een van de hoogtepunten binnen zijn laatste scheppingsfase, waar de titel van de werken steeds verwijst naar het aantal uitvoerenden. Binnen deze composities zijn de musici vrij in de timing van hun muzikale materiaal middels zogenoemde ‘time brackets’. In het geval van Four resulteert dit in een melancholisch aandoend werk, dat lijkt te getuigen van een louterende introspectie. De tweede compositie op dit programma is About Bach van Cassandra Miller uit 2015. Van een frase uit de beroemde chaconne van Bachs Tweede vioolpartita weet Miller een wonderlijk meanderend koraal te boetseren.