Marcel Verheggen

Kiezen, gekozen
info over bestellen

Marcel Verheggen
orgel

Judith Bingham
Annunciation I
Otto Malling
Paulus - Stemmingsbeelden
opus 78

Judith Bingham
Ancient Sunlight

Naar jaarlijks gebruik speelt Servaas-titularis Marcel Verheggen een recital met zeldzaam repertoire. Deze keer staat de zesdelige cyclus Paulus - een half uur - centraal, van Otto Malling, vanaf 1900 organist van de lutherse OLV-kathedraal in Kopenhagen. De componist volgt daarin de Handelingen van de Apostelen, waar Saulus zich fulgurant tot Paulus bekeert, onderweg naar Damascus. Maar in zijn eigen brieven, een halve eeuw ouder binnen het Nieuwe Testament, is daar geen sprake van: het was een zelf gekozen roeping, niet verblind maar juist omdat hij de verrezen Christus zelf heeft gezien. Paulus wordt omkaderd door twee werken van Judith Bingham (geboren 1952) die handelen over de Annunciatie, het moment waar Maria aanvaardt Moeder Gods te worden, en jubelend haar Magnificat-hymne aanheft.