María Marín, Leonor Leal & Juan M. Jiménez

Las Tres Marías
Muziek
info over bestellen

De voorstelling van 20:00 uur is sinds 14 mei 2024 in de verkoop

María Marín
composities, zang en gitaar
Leonor Leal
dans
Juan Manuel Jiménez Alba
saxofoon

De drie-eenheid van de flamenco bestaat van oudsher uit zang, gitaar en dans. María Marín, een snel rijzende ster aan het flamencofirmament, neemt in Las Tres Marías de zang, het gitaarspel en de composities voor
haar rekening. Haar stijl is een amalgaam van klassieke Spaanse gitaarmuziek en ongepolijste flamenco, in haar teksten resoneert een echo van Federico García Lorca. Tegelijkertijd opent Marín de deur voor jazzinvloeden en vernieuwende dans, hier gebracht door de veelgeprezen Leonor Leal, die met haar dwarse creaties en speelse invallen de tradities uitdaagt en daarmee nieuw terrein ontgint.

In samenwerking met Flamenco Biënnale Nederland.