Boven Water Muziektheater

Lou 10+
Theater
info over bestellen
© SANNE PUIJK
Sanne Puijk

Jokke Martens
spel, zang en muziek
Rik Cornelissen
accordeon
Alice Zwolschen
tekst
Nynke van den Bergh
regie
Sanne Puijk
fotografie

De muziektheatervoorstelling Lou naar het gelijknamige boek van Armand Houben vertelt over wat de grote-mensen-oorlog van 1940- 1945 doet met de zesjarige Lou Wijngaard, een joods jongetje uit Zuid-Limburg. Eerst was alles gewoon: wonen in een huis. Met een moeder die ik ook moeder noem. En een vader van wie ik elke zaterdag zoethout en trekdrop krijg op de markt van Maastricht. Tot ik op een dag onder een laken lig, op een kast in een kamer boven een café in Brussel. Moeder onder het bed. Waar vader is? Er stampt iemand met zware legerlaarzen de trap op.

In de voorstelling zien we een kleine en een grote Lou, die over veel vragen heeft nagedacht: heb je in een oorlog alleen maar vrienden en vijanden? Blijven vrienden altijd vrienden? Kunnen vrienden ook vreemden worden? En vreemden vrienden? Er zijn er die hun leven voor je op het spel zetten. Zouden wij dat durven en doen voor de Lou’s van nu?

De voorstelling wordt gespeeld aan Oranjeplein 9, het huis van Lou Wijngaards jeugd.

Op maandag 16 en dinsdag 17 september wordt Lou vier keer uitgevoerd als schoolvoorstelling in Theater aan het Vrijthof.