Opening Exposities

info over bestellen
vrijdag 20 september 2024
12:30 - 13:15 u
GRATIS
reserveren verplicht koop tickets

Studenten Vormgeving Visuele Communicatie

Dit is de zesde editie van Musica Sacra Maastricht waarvoor studenten van de afdeling Vormgeving / Visuele Communicatie van Zuyd Hogeschool ontwerpen hebben gemaakt waarin ze het festivalthema verbeelden. Het winnende ontwerp is gemaakt door Raani Mohamed en Yaisa Stoop. Vanuit het thema ‘Uit vrije wil’ hebben zij een concept gecreëerd met toepassing van het ‘happertje’, ook wel toekomstvoorspeller genoemd. Het happertje geeft de gebruiker de vrije keuze (kies een getal) en het resultaat is ogenschijnlijk willekeurig, hoewel doorgaans vooraf bepaald. Daarnaast fungeert het als een gespreksstarter tijdens het festival en kan er een eigen interpretatie worden gegeven aan het happertje.

Het werk van de studenten Vormgeving/Visuele Communicatie is te bezichtigen van vrijdag 20 t/m zondag 22 september gedurende de openingstijden van Theater aan het Vrijthof.

De expositie wordt op vrijdag 20 september geopend door Jacques Giesen.
 

Wir Überleben das Licht in Kerk:studio Johan Tahon in Rozebeke - fotograaf Gert Jan van Rooij - high res.jpeg
© Gert Jan van Rooij

Johan Tahon presenteert nieuw werk

Johan Tahon (Menen, België, 1965) studeerde beeldhouwkunst aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten (KASK) in Gent en woont en werkt in België en Turkije. In het kader van het festivalthema zal hij speciaal voor Musica Sacra een beeld vervaardigen, geïnspireerd door een bezoek aan de Abdij Sint-Benedictusberg in Mamelis. Dit zal resulteren in een monumentale sculptuur, vervaardigd uit gips, waarin de alfa en omega zijn verwerkt zoals die oorspronkelijk werden vormgegeven door benedictijner monnik Dom Van der Laan, architect van de abdij in Mamelis.

Het werk van Johan Tahon is te bezichtigen van vrijdag 20 t/m zondag 22 september gedurende de openingstijden van Theater aan het Vrijthof.

De expositie wordt op vrijdag 20 september geopend door Jacques Giesen.