Harpduo Wauters

Vreugdevolle roeping
info over bestellen

Deze voorstelling is sinds 14 mei 2024 in de verkoop

Harpduo Wauters
Emma & Mathilda Wauters
harp

Karlheinz Stockhausen
Freude

Na beëindiging van de immense cyclus Licht, één opera voor elke dag van de week, begon Karlheinz Stockhausen aan de onvoltooide cyclus Klang, één werk voor elk uur van de dag. Musica Sacra opende in 2007 met het vierde uur, Himmels-Tür voor slagwerker en houten deur. Dit jaar klinkt het eerste uur, Freude voor twee harpen. Het is een parafrase van drie kwartier op de 24 versregels, telkens één ‘moment’, van het Veni Creator Spiritus. Fragmenten daaruit worden ook gezongen, niet gregoriaans. Veni Creator is een pinksterhymne, maar wordt tevens gezongen bij twee beslissende keuzemomenten in het menselijk leven: het huwelijk en de monastieke professie.