Jelle Huizinga

Zucht
zaterdag 21 september 2024
18:30 - 19:00 u
€ 16,00
Voorprogramma van WCME

Dit optreden is het voorprogramma van The Wild Classical Music Ensemble (WCME) en alleen toegankelijk met een ticket voor WCME.    

> Tickets voor dit concert bestel je hier

© BART GRIETENS
bart grietens

Jelle Huizinga
performer
Boris de Klerk
muzikale begeleiding
Erasmus Mackenna
regie- en lichtadvies

Een diepe uitademing of een onbedwingbare drang die duidt op verslaving, dat is Zucht. In een muzikale mix van rap en postpunk gaat maker Jelle Huizinga op zoek naar kwetsbaarheid te midden van hardheid en adrenaline. In deze muzikale performance volgen we een zelfdestructief persoon op zoek naar verlossing. Aan de hand van persoonlijke ervaringen maakt hij de drang om te gebruiken voelbaar in een bijzondere kruising van muziek en performance. Voor Jelle Huizinga, die met deze performance afstudeerde aan Toneelacademie Maastricht, staat het performatief maken van zijn muziek centraal. Wat er live gebeurt in een ontmoeting met publiek, is voor Jelle niet te vangen in een opname. Desondanks werkt hij tijdens zijn maakproces toe naar het uitbrengen van zijn muziek. 

Met dank aan Willem Twee; een Cement Productie in Coproductie met VIA ZUID, Talentontwikkeling Podiumkunsten Limburg.