deel dit:

Toneelgroep Maastricht

De Vier Heemskinderen 7+

Tekst en spel Frans Pollux
Regie Michel Sluysmans
Projecties Marie van Vollenhoven
Zang Schola Maastricht

Heb jij wel eens iemands hoofd afgehakt, omdat je ruzie had over een spelletje schaak?

Waarschijnlijk niet, maar Reynout heeft dat dus gedaan. En heeft vervolgens jarenlang moeten vluchten voor de wraak van koning Karel de Grote. Samen met zijn drie broers en zijn legendarische paard Beiaart houdt hij zich schuil in de Ardennen. Totdat Karel de Grote hen ontdekt. Alleen de dood van het paard Beiaart leidt tot een verzoening. Het is een jaar of duizend geleden gebeurd, maar het is zó’n spannend verhaal dat het nu nog steeds verteld wordt. Het heet: De Vier Heemskinderen

Huisschrijver van Toneelgroep Maastricht Frans Pollux bewerkt (en speelt) dit eeuwenoude verhaal - een van de oudste Nederlandse geschiedenissen - tot een spannende eigentijdse familievoorstelling over broederschap en trouw. Met projecties van live-tekeningen door de jonge beeldend kunstenaar Marie van Vollenhoven. Met Gregoriaanse zang uit de tijd van Karel de Grote door Schola Maastricht. En dus met dat afgehakte hoofd. Kom kijken, als je durft... 

De Vier Heemskinderen is een historisch verhaal uit de regio. Opnieuw geïnterpreteerd en uitgevoerd als muziektheaterproductie voor iedereen die 7 jaar of ouder is.

Vrijdag 21 september - 19.30 - €8,-
Locatie: Bordenhal

 Dönci Bánki

Lichtkoepels

Dönci Bánki verraste in 2016 met Schaduwliefde in een Maastrichts bordeel en met GeluidsMUUR op de voormalige A2 stadstraverse in 2017. Voor Lichtkoepels gaat hij op zoek naar persoonlijke verhalen van die mensen die hem willen vertellen wat vergelden, vergeven en verzoenen voor hén betekent. Hij verdiept zich in het onrecht dat mensen wordt aangedaan; in mensen wier kind is afgenomen; in gevangenen. Van elk begrip belicht hij twee kanten: een slachtoffer van vergelding en iemand die vergeldt; een dader die vergeeft en wie wordt vergeven; en twee kanten van een verhaal over verzoening.

Vrijdag 21 september - 22.00 - €15,- 
Locatie: Souterrain LAB Gebouw (Radiumterrein, Lage Frontweg)

 Il Gardellino

Adamo ed Eva

De Verdrijving uit het Paradijs mag natuurlijk niet ontbreken in het thema Vergelden, Vergeven, Verzoenen! Het Belgische topensemble Il Gardellino voert onder leiding van Marcel Ponseele het onbekende oratorium Adamo ed Eva uit van de Tsjechische componist Josef Mysliveček.

Vrijdag 21 september - 20.00 - €20,- 
Locatie: Sint Theresiakerk